چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
۰ نفر

در پس ویرانی‌های غزه، حماس با صبر و برنامه‌ریزی، ساختاری نظامی و اطلاعاتی ایجاد کرد که در نهایت توانست ارتش اسرائیل را در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ غافلگیر و زمین‌گیر کند.

طوفان الاقصي

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: عملیات طوفان الاقصی زخمی است که پس از ۲ سال هنوز بر پیکر اسرائیل تازه مانده است.

آوی اشکنازی تحلیلگر نظامی روزنامه عبری زبان معاریو، در یادداشتی نوشته: «حماس پیروز شد و اسرائیل باید از خواب خودفریبی بیدار شود، پیش از آن‌که فاجعه‌ای سهمگین‌تر رخ دهد.»

اشکنازی با لحنی سرشار از تلخی، به شکست عمیق و چندلایه‌ای تل‌آویو در جنگ غزه اعتراف می‌کند؛ شکستی که نه‌تنها در میدان نبرد، بلکه در اذهان جهانیان، عرصه روابط بین الملل و جامعه اسرائیل ریشه دوانده است.

به گفته‌ی او، اسرائیل از سال ۲۰۱۴ به بعد، در توهم پیروزی و قدرت مطلق زیست و باور کرد که حماس را تحت کنترل دارد؛ اما در پس ویرانی‌های غزه، حماس با صبر و برنامه‌ریزی، ساختاری نظامی و اطلاعاتی ایجاد کرد که در نهایت توانست ارتش اسرائیل را در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ غافلگیر و زمین‌گیر کند.

اشکنازی با صراحت می‌نویسد: اسرائیل برای خود داستانی ساخت و آن را باور کرد.» او اذعان دارد که شکست اخیر تنها نظامی نیست، بلکه نماد فروپاشی یک باور جمعی است — باوری که بر پایه‌ی «ما شکست‌ناپذیریم» بنا شده بود.

حال، در حالی‌که پرچم‌ فلسطین در اقصی نقاط جهان از جمله در کشورهای مختلف اروپا برافراشته است و انزوای جهانی اسرائیل عمیق‌تر شده، این تحلیلگر اسرائیلی هشدار می‌دهد: «اگر اسرائیل باز هم خود را فریب دهد، هفتم اکتبرِ دیگری از راه خواهد رسید؛ روزی که شاید از کابوس گذشته هم تاریک‌تر باشد.»

کد خبر 984643

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha